Detaco

3 redenen waarom je een familierecht advocaat moet inhuren

Geplaatst op

Scheiden, de voogdij over de kinderen, kinderalimentatie en andere alimentatiezaken is voor iedereen moeilijk. De stress en emoties die dit met zich meebrengt, maakt het officiële scheidingsproces er alleen maar moeilijker op. Er moet namelijk veel geregeld worden. Je bent niet per se verplicht om juridische vertegenwoordiging in te huren bij een familierechtelijke zaak, maar na het lezen van onderstaande voordelen van het inhuren van een familierecht advocaat is het het overwegen waard, toch?

Rechtsbescherming

Hoe realistisch zijn de claims van de andere partij? Kan de andere partij daadwerkelijk ontvangen wat ze willen ontvangen? Dit zijn onder andere vragen die een familierecht advocaat voor je kunt beantwoorden. Een familierechtadvocaat kent het recht, maar ook de uitkomsten van eerdere uitspraken en kan die kennis gebruiken om je te helpen de best mogelijke uitkomst te krijgen. Ze weten wat rechters belangrijk vinden, en ze weten hoe ze jouw zaak moeten presenteren. Advocaten weten hoe ze moeten anticiperen op mogelijke problemen en zullen begrijpen waar je redelijkerwijs recht op hebt.

Bespaar geld

Ja, je moet je familierechtelijke advocaat betalen, maar je kan uiteindelijk aanzienlijk meer betalen als je geen deskundige advocaat aan je zijde hebt. Een advocaat zal ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor kinderalimentatie of partneralimentatie of zorgen dat je genoeg alimentatie ontvangt. Daarnaast wordt het huwelijksvermogen eerlijk verdeeld.

Vermijd pesten

Als jullie met ruzie uit elkaar gaan, kan het zijn dat je allerlei dreigementen om je oren krijgt. Zonder een familierechtelijke advocaat is het moeilijk om te weten of deze bedreigingen waar (kunnen) zijn of niet. Zoals het dreigement: ‘Ik betaal geen alimentatie aan jou.’ Je kunt zonder advocaat in de verleiding komen om toe te geven aan de eisen van je ex-partner, zodat je niet het risico loopt dat de dreigementen van de andere partij werkelijkheid worden. Een familierechtadvocaat kan echter de andere partij ter verantwoording roepen en ervoor zorgen dat je niet gedwongen wordt tot iets oneerlijks.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden