Detaco

De beste vloeren voor een zakelijke omgeving

Geplaatst op

Wanneer je een bedrijf hebt met personeel en bezoekers, oftewel Je hebt een pand nodig, dan betekent het ook dat je rekening moet houden met het juiste interieur en de inrichting. Dit betekent concreet dat je keuzes moet maken voor wat betreft de uitstraling van je pand, maar ook wat duurzame en financieel verstandige opties zijn voor de inrichting. Is je bedrijf bijvoorbeeld primair gericht op financiële dienstverlening en zit veruit het grootste deel van je personeel netjes aan een bureau met een desktop of laptop? Dan kun je kiezen voor prettig en mooi tapijt. Heb je daarentegen regelmatig mensen over de vloer en sneuvelt er soms wel eens een kop koffie? Dan kun je beter kiezen voor een andere soort vloer. In deze blog willen we graag een en ander met je delen over welke vloeren geschikt zijn voor een zakelijke omgeving.

Tapijt 

Zoals we net als hebben aangegeven, is tapijt niet altijd een beste keuze. Er zijn goede redenen waarom je tapijt niet zult aantreffen in een productiehal, een kroeg of een sauna. Het tapijt kan in die settings namelijk vrij eenvoudig beschadigd raken, vies worden of nat worden. In het laatste geval kan er hierdoor op een gegeven moment ook schimmel gaan ontstaan. Tapijt is echter wel een goede keuze wanneer het gaat om droge ruimten waarbij een chique uitstraling van toegevoegde waarde is voor de bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan plekken zoals een hotel, een schoenwinkel of een kantoor.

Gietvloer

Een gietvloer is een uitstekende soort vloer wanneer het gaat om toepassingen in bijvoorbeeld de industrie of in de horeca. Nota bene dat in de horeca de gietvloer vooral in de keuken, het magazijn, de koelcellen en de spoelkeuken voorkomen. De reden hiervoor is dat een gietvloer doorgaans erg goed en eenvoudig schoon te houden valt. Hierdoor is een gietvloer hygiënischer dan menig andere soorten vloeren. Wat je zou kunnen overwegen om te doen, is om een gietvloer te kunnen voorzien van een bijzondere kleur of kleuren. Hierdoor krijgt ook de werkruimte meer uitstraling.

Daarnaast is een gietvloer redelijk weerbaar. In tegenstelling tot vloeren van bijvoorbeeld beton of van steen, veren gietvloeren enigszins mee. Dit betekent dat, wanneer er bijvoorbeeld een stuk gereedschap op valt, de gietvloer niet direct hoeft te beschadigen. Dit is vooral voor locaties interessant waar dikwijls iets op de grond valt zoals de keuken of een productiehal in een fabriek.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden