Detaco

Letselschade op de bedrijfsvloer: hoe ga je ermee om?

Geplaatst op

Bij elk bedrijf kan er letselschade ontstaan, niet alleen in bijvoorbeeld een fabriek waar je met grote machines werkt, ook op kantoor kan er van alles gebeuren. In deze blog leggen we je uit wat je moet doen bij letselschade op de bedrijfsvloer.

Wat is letselschade?

We beginnen even neutraal met de vraag: wat is letselschade? Letselschade is een lichamelijke of geestelijke schade die ontstaat bij een ongeval. De schadeposten, waar het slachtoffer last van heeft, kan bij elke persoon verschillen. In alle gevallen is het, om een schadevergoeding te ontvangen, wel noodzakelijk dat de schade door een ander is ontstaan. 

Letselschade op de bedrijfsvloer

Wanneer er tijdens de werktijd een ongeval plaatsvindt waardoor een persoon schade oploopt, spreken we van letselschade bij een bedrijfsongeval. Is er bij een van je werknemers letselschade ontstaan? Dan is het in de meeste gevallen verplicht dat jij, als werkgever, de schade vergoedt. 

De schadevergoeding

Als werkgever heb je een zorgplicht richting je werknemers; je moet ervoor zorgen dat ze veilig te werk kunnen. Wanneer een van je werknemers betrokken is bij een ongeval op de werkvloer tijdens werktijd, dan ben je in veel gevallen als werkgever verplicht om de schade te vergoeden. De hoogte van deze vergoeding wordt vastgesteld aan de hand van het proces-verbaal van de Arbeidsinspectie.

Arbeidsinspectie

Als de werkgever aansprakelijk wordt gesteld, is het verplicht om een inspectie uit te laten voeren. De Arbeidsinspectie zal een onderzoek uitvoeren om de factoren op de werkvloer te beoordelen. Hier zal de Arbeidsinspectie een proces-verbaal van opmaken waarin het ongeval uitgebreid omgeschreven wordt. Aan de hand hiervan wordt de hoogte van de schadevergoeding vastgesteld.

Ben je zelf slachtoffer van een bedrijfsongeval?

Als je zelf slachtoffer bent van een bedrijfsongeval, dan is het verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je je werkgever aansprakelijk moet stellen. Ben je van plan om te blijven werken bij het bedrijf? Dan kan dit ongewenste spanning opleveren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden