Detaco

Oprichten bv: veel voordelen voor ondernemers

Geplaatst op

Veel mensen vragen zich af of oprichten bv een goede keuze is voor ondernemers. We willen graag in deze blog ons licht hierop laten schijnen. Een goed idee? Wij denken van wel. Dus lees snel verder en doe je voordeel met de informatie die we je in deze blog uit den doeken doen. Op onze site vind je overigens nog veel meer andere blogs waar we veel informatie voor je in verzameld hebben. Dus het is sowieso goed om eens te kijken wat je daar allemaal uit kunt halen aan interessante tips. 

Wat zijn precies de voordelen van een bv oprichten?

Het is erg handig voor een boel ondernemers om een bv op te richten. De voordelen ervan spreken boekdelen. Hieronder zetten we de belangrijkste even voor je op een rij.

Belastingvoordeel. We leven in Nederland en moeten overal belasting over betalen. Dat komt omdat we zo’n klein land zijn en anders de zaak niet kan draaien. Het is een feit des levens. Maar er zijn wel manieren om een voordeel qua belastingen te regelen. Dat kan dus met een bv oprichten. Hoe dan? Je kunt met een bv belasting over je winst betalen en niet over je omzet. Dat scheelt aanzienlijk. 

Geen privé claim op je vermogen. Zakelijk en privévermogen zijn namelijk gescheiden. Dat komt omdat je bv een rechtspersoon is; een papieren persoon; een juridische identiteit die in de plaats voor je natuurlijk persoon komt te staan, als het gaat om de identiteit van het bedrijf. Bij een eenmanszaak is het anders, dan ben je als natuurlijke persoon aansprakelijk, dus dan wordt je privévermogen wel geclaimd bij een eventueel faillissement. 

Het is makkelijk om een bv op te richten voor een relatief laag bedrag. Dan wordt het daarna ook mogelijk om aandelen uit te geven. Zo kun je extern kapitaal aantrekken. Dan kan je bedrijf groeien. Dat is weer prettig om je bedrijfsdoelen te halen. Daarbij is het makkelijk om de verschillende doelen als algemeen directeur of CEO officieel te scheiden. Dit kan je weer allerlei voordelen opleveren. 

Conclusie

Dat waren de voordelen die echt de moeite waard zijn. Ze kunnen je wellicht overhalen een bv op te richten. Stel je vragen aan oprichtenbv.nl. Ze helpen je graag verder met gedegen antwoorden op je vragen. 

Op onze site zijn er nog meer blogs te vinden waar jij je voordeel mee kunt doen. Lees lekker verder. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden