Detaco

Tips voor het uitkiezen van nieuw kantoormeubilair

Geplaatst op

Over het inrichten van een werkruimte moet goed nagedacht worden. Elk kantoor heeft kantoormeubilair nodig. Het maken van keuzes tussen de verschillende opties is niet altijd even makkelijk. We helpen daarom met een selectie van onze eigen tips met het maken van de juiste keuzes. Het gaat erom dat je een goede balans vindt tussen meubels die duurzaam en comfortabel zijn en passen in het budget.

Prioriteiten stellen

Wanneer je bezig bent met het interieur van je kantoor dan raak je jezelf al snel kwijt in alle opties die er te verkrijgen zijn. Voordat je begint met het uitkiezen van een kleurenpallet van het zijwandje van de koffiehoek, raden we aan om eerst te gaan kijken naar de belangrijke zaken. En dat zijn simpelweg de werkplekken, bureaus, stoelen en de ICT-inrichting. Want een koffiemachine is uiteraard belangrijk, maar je schiet er niet veel mee op als je werknemers niet kunnen werken op een fatsoenlijke werkplek. Maak gradaties in je interieurplan en koppel ook in het budget hier prioriteiten aan. Door hier een termijnplan voor op te stellen kun je op den duur alle aspecten meenemen.

Maak keuzes die bij elkaar passen

We raden dus aan om prioriteiten te stellen, maar we vragen ook aandacht bij de stijlkeuzes. Het functioneren is het belangrijkste, vervolgens willen we benadrukken dat al het meubilair ook iets uitstraalt en dat is ook belangrijk. Bij het uitkiezen van meubilair raden we aan om dit te laten passen bij de stijl van het bedrijf en dat alle artikelen en meubilair aanpast op elkaar.

Meet alle werkruimtes

Een veelgemaakte fout bij het inrichten van kantoor is het opmeten van de daadwerkelijke ruimtes. Je moet natuurlijk je kantoormeubilair laten afhangen aan de grootte van je personeel. Als je 50 mensen in dienst hebt dan heb je 50 bureaus, stoelen etc. nodig. Maar het is een dure fout als al die 50 bureaus helemaal niet efficiënt geplaatst kunnen worden in het pand. Daarom raden we aan om op voorhand de ruimtes op te meten en zo marges voor een werkplek te creëren. Op basis hiervan kun je binnen alle kantoormeubel opties weer keuzes maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden