Detaco

Waarom een BHV cursus volgen?

Geplaatst op

Elke werkgever in Nederland heeft verschillende verantwoordelijkheden en moet ervoor zorgen dat alles klopt. Elke werkgever in Nederland is ook verplicht om de bhv op orde te hebben, zodat de gevolgen van brand en ongevallen beperkt kan blijven. Bij veel ondernemingen is dit niet op orde en dit kan natuurlijk een probleem vormen. De verplichting van bhv is vastgelegd in de Arbowet, dit betekent dat je hier ook voor moet zorgen. Bhv’ers moeten binnen een bedrijf adequaat opgeleid zijn en dit kan met een bhv cursus. Tijdens een cursus leer je alles over bhv en dat is natuurlijk een groot voordeel. Wil je weten wat de taken zijn van een bhv’er? Wil je weten hoe dit precies werkt? Onderstaand vertellen we er alles over!

Taken van een bhv’er

Een bhv’er kan ervoor zorgen dat de gevolgen van incidenten worden beperkt. Dit betekent dat je als bhv’er snel aanwezig moet zijn bij een incident. Je bent sneller aanwezig dan de ambulance, politie en brandweer. Je kan in deze beginfase snel het verschil maken en daarom is het handig om een bhv cursus te volgen. Een goed opgeleide bhv’er kan namelijk echt het verschil maken en de schade beperken. Een bhv’er moet altijd alert zijn en goed kunnen omgaan met stress. Een ongeval of een brand kan behoorlijk veel stress met zich meebrengen en dat is vervelend. Hoe werkt een bhv cursus? Lees het allemaal hieronder!

Hoe werkt een bhv cursus?

In de bhv cursus leer je precies hoe je moet handelen bij verschillende ongevallen. Je leert hoe je een brand moet bestrijden, een ontruiming moet begeleiden en eerste hulp moet verlenen aan mensen. In sommige situaties is er ook maatwerk nodig en dit krijg je natuurlijk ook tijdens de cursus. Wil jij ook een cursus volgen, zodat je een bhv’er kunt worden? Dan is het aangeraden om een goede opleider te vinden op het internet. Je kunt op het internet veel verschillende aanbieders vinden en deze ook met elkaar vergelijken. Zo kun je snel aan de slag gaan als bhv’er en dat is natuurlijk erg belangrijk!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden