Detaco

Wat is het voordeel van een merknaam registreren?

Geplaatst op

Wanneer ke als ondernemen iets verzonnen hebt, is het belangrijk dat het jouw eigendom is, blijft en wordt. Wat je hiervoor kunt doen is een merknaam registratie regelen. Wanneer jij bijvoorbeeld een merk op de markt brengt, is het niet leuk als een andere ondernemer er gratis mee aan de haal kan gaan. We leggen in dit artikel uit hoe je door middel van een merknaam registreren je merk kunt beschermen. 

Dekkingsgraad 

Een merknaam registratie heeft een variabele dekkingsgraad. Dit betekent dat wanneer je voor Nederland en registratie wil, dit mogelijk is. Daarnaast is het mogelijk om voor de Benelux of Europa een registratie van je merknaam te doen. Zo kunnen ze in België niet met jouw merk de boer op. Daarnaast is het ook mogelijk om voor de hele wereld een registratie te doen. De prijs voor de registratie is afhankelijk van het gebied waarin de registratie van kracht is. Dus als je alleen voor Nederland registeert ben je doorgaans goedkoper uit. 

Merknaam registratie is geen bedrijfsnaam registratie

Wanneer je veel tijd en energie gestoken hebt om een merk te ontwikkelen en op de markt te brengen, dan is dit iets waar jij zelf de vruchten van zou moeten kunnen plukken. Het kan zijn dat je bedrijf een interessante naam heeft en dat die beschermd is. Daarnaast is het mogelijk dat je een merk hebt waar nog geen registratie voor hebt. De bedrijfsnaam en merknaam zijn dus niet altijd hetzelfde. Het is dus niet zo, dat omdat je bedrijfsnaam geregistreerd en dus beschermd is, dat een merknaam dit automatisch ook is. 

Blijf onze blogs volgen, want dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes als het gaat over zaken doen en juridische kwesties.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden